A ma született bárányka

Hajt a kíváncsiság, hogy a szülinapodon melyik híresség, vagy hírhedt gazember született még? Úgy érzed, tudnál azonosulni azzal a figurával, ha kiderülne, hogy egy napon születtetek? Esetleg, úgy gondolod, hogy hatást is gyakorolna egy-egy napodra? Voila.

május 19.

Mekkora őrület volt, a nagymamám mesélte. Az az egy szem tévéadó is bemondta, hogy robbanásszerűen elkezdett mindenki ezzel bíbelődni. Kedves emberek, pontosan 41 évvel ezelőtt Rubik Ernő felfedezte, majd szabadalmaztatta egyik(a sok közül az egyik) zseniális találmányát, a mai napig óriási teret hódító Rubik-kockát. Bevallom, nekem csak az egy oldalt sikerül kiraknom, de a bohócöcsém, a Svihák Alfonz teljesen ki tudja rakni. Mondjuk, az ő agya ilyen dolgokra van ráállva. Az Alfonz ritkán van a játszóházban, de akkor érdemes megnézni miket tud, vagy miket gyakorol éppen. De vissza a bűvös kockához. Az első Rubik-kocka világbajnokságot ’82-ben rendezték, és a mai napig kétévente rendeznek egy vb-t a legügyesebbeknek. De ezt hallgassátok meg; tudjátok mennyi most a világrekord? Én teljesen ki vagyok bukva. 5,55 másodperc. Ezt nem akarom elhinni. Ez nagyon durva. Én 5,55 másodperc alatt fel se fognám, hogy a kezembe adtak egy kockát. Erre jön ez a Mats Valk, és idetolja elénk kirakva 5,55 másodperc alatt? Egyébként, több, mint 1 másodpercet javított az előző rekordon. Én nem tudom, hogy miféle robot keze van ennek a csávónak, de az biztos, hogy az Audi sorra elkélne egy ilyen csávó. De tudjátok mit? Bemásolom a videót.

Nagyon durva, nem?

 

Na de ezt figyeljétek. Ez nálam kiverte a biztosítékot. Elgondolkodtam, hogy tényleg ez a csaj fog szerepelni a Svihák Oszi honlapján? De igen. Gyerekkorom egyik legjobb története kapcsolódik ehhez a nőhöz, akinek a legjobb barátja a holdkóros Tonio, és ez a főcímdala:

38 éves, a ’90-es évek Violettája, Natalia Oreiro, a Vad angyal. Számomra ő több, mint énekesnő, és több, mint színész. Serdülő koromban a nagyim nevelt, nála laktam. Összesen két tévé volt a házban, az egyiken folyamatosan valami sportközvetítés ment, a papám nézte. A másik tévé természetesen az én szobámban volt, és “elvileg” én tanultam ott, abban a szobában. Persze, már akkor inkább a lányokról álmodoztam, de jött a felmentősereg. Belopódzott a mamám, és nagy pironkodva megkérdezte tőlem, hogy, amíg tanulok, addig ő nézhetné-e a Vad angyalt. Én persze igent mondtam, és a törikönyv felett kilesve néztem én is ezt a “csodás” sorozatot, így, elmondhatom magamról, ismerem Milagros teljes történetét. Rengeteg magyart megríkatott ez a nő, és ma ünnepli a 38. születésnapját. Kérjük meg a Lagzi Lajcsit, hogy adja át üdvözletünket.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.