Mai névnapok

Isten éltesse a mai névnaposokat. Bár, nem égbe kiáltó, hogy valakit felköszöntsünk neve napján, hiszen ez is csak egy nap a sok közül, ám van, aki többre tartja ezt a napot, mert szeret ünnepelni, vagy, mert szereti, ha őt ünneplik, esetleg nem kap elég odafigyelést, és ilyenkor éli meg azt, hogy egy kicsit nagyobb fókuszú nagyítólencse alatt ácsorog. Nem mondom, hogy elutasítom, ha felköszöntenek, de szerintem a helyén kezelem, viszont egy biztos, az sokkal rosszabb, ha egy másik, általam kedvelt embert elfelejtek felköszönteni, és neki rosszul esik, míg, ha ő nem teszi meg ezt a gesztust, én csak vállrándítok. Nem üzenni szeretnék ezekkel a sorokkal, hanem kiküszöbölni a hibát, talán így legalább én nem fejeltem el, és talán lesz olyan ember, aki ugyanígy vélekedik, és segít neki ez a napi egy helyzetjelentés…

 

május 26

Egy jó tanács. Aki ma netalántán Fülöp nevű emberrel találkozik, vegye elő a zsebéből a gondosan előkészített kockacukrot, hiszen akit ezzel a névvel áldottak, és jelöltek meg, mind lószerető ember, legalábbis, ha a jelentését vesszük alapul. Na, nem neki kell a kockacukor, és nem fog “nyihaházni”, majd nagy cuppanással megenni, ő is zsebre vágja, és viszi tovább, majd a napi rutin eljöttével, megeteti a neki kedves állatokat a mézédes csemegével.

Evelinből azért többet ismerek, és nem is mernék viccelődni ezzel a csodálatos névvel, még a végén az utcán kapnék olyan pofonokat…amúgy sincs mit viccelődni velük, hiszen a jelentésük nagyon bájos. Ezt nem is beírom, átmásolom: élet, életet adó nő, kellemes, kedves, tetszetős, jókedvű. engem kilóra megvett már most összes Evelin. Isten éltesse őket.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.