Mai névnapok

Isten éltesse a mai névnaposokat. Bár, nem égbe kiáltó, hogy valakit felköszöntsünk neve napján, hiszen ez is csak egy nap a sok közül, ám van, aki többre tartja ezt a napot, mert szeret ünnepelni, vagy, mert szereti, ha őt ünneplik, esetleg nem kap elég odafigyelést, és ilyenkor éli meg azt, hogy egy kicsit nagyobb fókuszú nagyítólencse alatt ácsorog. Nem mondom, hogy elutasítom, ha felköszöntenek, de szerintem a helyén kezelem, viszont egy biztos, az sokkal rosszabb, ha egy másik, általam kedvelt embert elfelejtek felköszönteni, és neki rosszul esik, míg, ha ő nem teszi meg ezt a gesztust, én csak vállrándítok. Nem üzenni szeretnék ezekkel a sorokkal, hanem kiküszöbölni a hibát, talán így legalább én nem fejeltem el, és talán lesz olyan ember, aki ugyanígy vélekedik, és segít neki ez a napi egy helyzetjelentés…

május 19

Ha jól sejtem, és az emlékeim nem vernek át, ma van férfinap, ugyanis elvileg Ivó névnapon tartjuk Magyarországon a férfiak világnapját. Csak, hát a mi kedvünkért nem a virágboltok lesznek nyitva éjfélig, hanem az itallerakatok. Egyébként, micsoda ostoba kategória ez. A férfiak isznak, mi? Persze. Mert Samantha a Dallasból is akkor igazából férfi, hm? Már látom magam előtt, ahogy az asszonyok a rekesz sörökre kötik a masnit, és rogynak alatta hatalmasakat, csak, hogy meglepjék életük értelmét. És az Ivók duplán ihatnak. Lehet, hogy újraértékelem, és, ha valaha fiam születik Ivónak fogom hívni.

De a Milánok is ma ünnepelnek, belőlük azért több van, én is rengeteg kisgyereket ismerek, akit így kereszteltek el szüleik még pocaklakó korában. Egyébként, a nevük azt jelenti; kedves. Tehát, aki Milán nevű férfit, kisfiút ismer, ölelje át, mert a kedvességéből átsugározhat rá is valami. Én viszont a mai napon nagy hanggal köszöntöm a Milánokat, az Isten éltesse őket.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.