MARKÓ LÁSZLÓ BLOGJA AZ EMBER ÉS A KÖRNYEZET TERMÉSZETÉRŐL

Markó László természetgyógyász, de egy kicsit filozófus, értékteremtő, véleményformáló és emellett egy átlagos, köztünk élő ember, aki nem szeretne mást, csak őszintén kimondani, amit gondol, minden árnyék nélkül, ahogy épp süt rá a Nap. Nem mondom, hogy mindig kedves lesz, de érdemes olvasgatni, mert elgondolkodtató. Nem mondom, hogy mindig kemény lesz mert ő egy szeretetre méltó ember, akinek a karizmája nyugalmat, békét sugall, és hordoz magában. Lászlót én a munkám által ismertem meg, a játszóház Törpi klubjába jött előadni, majd nagyon jó, mondhatom, baráti kapcsolatba kerültünk, és elég sokat értekezünk. Hogy ő is blogoljon a honlapra, az én ötletem volt, mert úgy éreztem, ezt az embert ismernie kell mindenkinek. Egyébként, természetgyógyászként dolgozik és él Győrben, többek közt nekem segített egy elég komoly betegségben, tehát, aki szeretné kérni a segítségét, szívesen megadom a telefonszámát e-mail-ben.

 

Markó László egy kicsit felhúzta magát

Finomítunk
No nem a stílusunkon, hanem azon amit megeszünk,
+egymás kifosztásának módszerein.
Un. civilizációs betegségeink oka egyértelműen a civilizálatlanságunk.
Első és legfontosabb ok az állandó és kezeletlen stressz. Ezt először saját magunknak állandósítjuk a félelem által, aztán meg mások is isszák a levét.
A második jelentős oka manapság betegségeinknek a csapnivalóan rossz táplálkozásunk.
Ennek okai: kulturálatlanságunk, az élelmiszeripar, a hülye reklámok, a hivatalos egészségügy közönye és néhány szélhámos “táplálkozástudós” önző kapzsi ostobasága.
Alap, hogy minél kevésbé macerálunk bele táplálékainkba, minél kevésbé finomítunk, annál jobban járunk, annál jobban tud működni csodálatos, állandó megújulásokra képes szervezetünk és annál hosszabb életűek leszünk.
Néhány példa: só, lisztek, tea, tojás.
A sóról pl. tudjuk, hogy, mivel az élet a tengerekben keletkezett, így tartalmazza az élethez szükséges összes nyom és mikroelemet….., addig, míg ki nem heréljük, csinálunk belőle nátriumkloridot és hozzá nem adunk mindenféle nyamvadt vegyszert.
A teljes gabonák, mindenféle ökör Szundis baromság ellenére, tízezer évek óta az emberiség legfontosabb táplálékai, tele ásványi anyagokkal, vitaminokkal, nyom és mikroelemekkel, egész addig, míg külső rétegüket eltávolítva, csináltunk belőlük fehér lisztet, ami egyszerű könnyen felszívódó szénhidrát és már tápláléknak nem nevezhető…..
A tea is a legegyszerűbb formájában, vagyis egyszerűen megszárítva zöld teaként egészséges.
A tojásról annyit, hogy meleg hatására egy bonyolult életforma /pl. csirke/ kel ki belőle, tehát ami ehhez kell benn van. Erre úgy is rájöhetünk, hogy elolvasunk egy Ásványi anyagok és nyomelemek című könyvet, és láthatjuk a tojássárgája az összes pótlására megfelel. Erre mi történt? Évtizedekig a koleszterin baromsággal “etettek” minket, ami mára megdőlt, de még lendületben van, és szerintem, még évtizedekig sokan bedőlnek neki…
Civilizációs betegségeinknek, ha most a környezetszennyezést és az elektroszmogot nem részletezzük, még egy fontos oka van, és ez a mozgáshiány.
Az ember nem arra készült, hogy üljön egy helyben és bámuljon egy képernyőt, tehát irány a friss levegő!!!!!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.