Rajtakapott levelezés egy idegen országból

Azt hiszed, mindent te tartasz kézben? Azt hiszed, a sorsod a te kezedben van. Elég régóta olvasom ezt a levelezést, ahhoz, hogy tudjam, ez nem így van. Kétségbeesett nő levelei haza, gyerekkori barátnőjének, hogy mi mindennel kell megküzdenie egy idegen országban, idegen emberek között. Sorsát nem ő választotta, az élet állandó kompromisszumokkal kényszerítené térdre őt, de ellenáll, és inkább leveleiben meséli el.

 

Levelek idegenből…első rész
Kedves Barátnőm,
bocsánatodért esedezem, hogy régen kelt levelem élesztő nélkül, de mentségeim remélem megkímélnek szörnyű haragodtól…
Változatosság kedvéért kipróbáltuk a májusi betegséget is, gyönyörű napsütés kint, bennünket meg a szobában ráz a hideg a láztól…Mindkét fiam és mi felmenők is összeszedtünk valami csúnya vírust..Magas láz, köhögés, nátha levert hangulat … Közel egy hete tart… Ezek az északi népek nagyon jól bírják a hideget, múlt héten ugyanis “strandolni” voltunk, van egy kis aranypart a környéken, és ott megmutattam habfehér végtagjaim a napnak…Az őslakosok persze már bikiniben nyomták, meg volt aki a vízbe is bement..
 Képzeld, kisebbiknek már annyira jól megy a járás, hogy nemrég a felügyelet nélkül előlhagyott telefonomat elorozta és belevágta a wc-be…Úgyhogy most telefon keresésben vagyok..Pár hete ezzel töltöm az időmet, hogy utánaolvasok, utánakérdezek, hogy mi most a modern…Sőt, a boltokban is megfigyeltem, ki mivel telefonál..Az eredmény megdöbbentő…Szinte mindenki hatalmas lapokat hord magával, a tinilányoknál több százeuros készülékek… Már-már majdnem rászántam magam egy -számomra- drágább készülék megvásárlására, amikor eszembe jutott valami..Egy ismerős mesélte, hogy a gyerekkorából emlékszik azokra a vastag német katalógusokra, amelyekből mi is tájékozódhattunk, hogy milyen klassz cuccokat lehet a nagy Nyugaton kapni.. Volt egy írógép rész is, egészen horror áron mentek olyan írógépek, amiknek már memóriája is volt… Most meg kb a vas árát érik…Szóval igy múlik el a világ dicsősége….
 Hogy telnek az estéid? Én egy új regénybe kezdtem bele, a címe: Nézd, ki van itt…A stroy csak annyi, hogy közel 65 év után Hitler felébred, és rácsodálkozik az ő Németországára…Nekem eddig az eurós elmélkedése tetszik, de még csak az elején tartok..Te olvasol valamit?
 ölel barátnőd

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.