Fonódó

Fonódó – Szabad Művészeti Stúdió

 

Petes Beáta, a méltán híres és szakmájában elismert táncművész igényes álmait és roppant széleskörű tudását sűrítette bele egyetlen fantasztikus helybe az ETO Park emeletén kibérelt hatalmas és fantasztikus stúdióba, a Fonódó – Szabad Művészeti Stúdióba
Elképesztő, hogy milyen színes kavalkád alakult ki rövid időn belül a Fonódóban, ahova, ha csak, mint látogató benézünk, azonnal áthat minket a kíváncsiság, a tudásvágy, az alkotói vágy, a művészet, és olyan erővel hat ránk, mint egy káprázatos múzsa. 
Ilyen környezetben egész könnyűnek tűnhet rendezvényeket szervezni, mondhatná magában az ember, és mennyire igaz is ez a felvetés!

 

Svihák Oszkár kortalan, intellektuális, interaktív, integrált rendezvények.

  • Kortalan, hiszen az ikszek száma csak nemesíti az ünnep hangulatát!
  • Intellektuális, hiszen a művészeteknek csak alsó határa van!
  • Interaktív, hiszen részt venni, nem csak kívülről figyelni fantasztikus!
  • Integrált, hiszen Fonódó!

 

Alkotó társaim:

Tánc: Petes Bea

VRXGJ_iM

Petes Bea Magyarország tánc elitjének kiemelkedő alakja. Díjai, sikerei megszámlálhatatlanok, felsorolásuk egy teljes napot venne igénybe. Rendezvényeinken, a keze alá kerülő csoportot egy  általa megálmodott koreográfiára tanítja, ám a kívánt dalt a megrendelő választja. A nem túl sok idő, ami a rendelkezésére áll egy-egy rendezvényen, kell, hogy Bea minden tudását, humorát használja, mert a mozdulatok minél gyorsabban kell hogy beépüljenek a csoport elméjébe és dinamizmusába, hiszen lehetőséget kell hagyni a nagyon fontos esztétikumnak és a bemutatónak is.

Színház: Sík Frida 

e8b2abdaaba787535adb9b019745b649_L

Színházba járó vendégeinknek szerintem nem kell bemutatni Fridát, hiszen a Győri Nemzeti Színház egyik nagyon sokak által elismert művésze. Életereje, pozitív világszemlélete magával ragadó, tudása az életkorához képest elképesztő. Rendezvényeinken a csapat, melyet Frida megnyer magának, egy gondosan felépített, ám nagyon laza, könnyen tanulható színházi jelenetet sajátít el. Ehhez természetesen kevés beesni csak úgy az utcáról, ám a művésznő a ráhangolódás mestere; rövid, játékos feladatokkal, beszédtechnikai elemekkel dobja fel a “bemelegítő” gyakorlatokat, hogy aztán könnyebben menjen a kollektíva elméjébe az adott jelenet. A roppant szórakoztató és tanulságos másfél óra után természetesen a bemutató sem maradhat el, hiszen az amatőr, ad hoc társulatoknak is szüksége van tapsviharra!

Képzőművészetek: Szarka Fedor Guido

k_2008

Varázslatos művész Guido, aki egy másodperc alatt az ember szívébe képes lopni magát. Festőművész és grafikus, pantomim művész és nagypolgár, nála színesebb egyéniség nincs, csak hozzá hasonló. Rendezvényeinken a három szakmáját fonja egybe; grafikusi képességeit igénybe véve, a megrendelő által kiválasztott fényképet megformázza, és egy vászonra vetíti, hogy a keze közé kapott csapatot egy bohóc humorosságával alkotásra késztesse. A másfél óra, ami a rendelkezésére áll, a képet készre kell alkotnia a csapat hathatós segítségével, ami első hangzásra nem tűnik bonyolultnak, pedig művészt próbáló feladat egyszerre 4-5 ecsettel és különböző esztétikai érzékekkel megfesteni egy portrét vagy egy csendéletet. A festmény leleplezése a rendezvény második felében, a tánc és színházi bemutatók után következik.

Ceremóniamester: Svihák Oszkár 

IMG_8123

Hiszen kell egy ember, aki ezt a nagy kavalkádot összefogja, elterelgeti, közös mederben tartja, mert az üveggyöngyök nem gurulhatnak szét, az ártana bármilyen rendezvénynek. Ez a feladata Oszkárnak, aki bohócságaival a gyerekek szívébe már belopta magát, ám most új kihívásokra is szomjas. Három kifejezés; kapcsolattartó, szervező, full szerviz. A rendezvények előtt Oszkárral egyeztet a megrendelő, a buli elején Oszkár fogadja a csoportot, ő válogatja kettő vagy három felé a társaságot és természetesen ő reprezentálja az ételeket, italokat a megfáradt művészek számára, a csoport igényei és szája íze szerint. Az ünnepélyek ünnepélyességéért is ő a felelős, de persze nem maradhat ki egyetlen buli végén sem a közös játék, amivel igazán emlékezetessé tehetjük a produkciók és alkotások által fűszerezett csodás rendezvényeket.

Választható csomagok: 

Classic csomag:
A csomag tartalmazza a három művészeti ág valamelyikét, melyet a megrendelő választhat meg. A csoportnak ebben az esetben nem kell ketté vagy három részre szakadnia, dinamikusan dolgozhatnak össze, az egy közös cél érdekében. Ilyenkor természetesen a bemutató felesleges a rendezvény végén, ám a full szerviz és a jó hangulat adott.
A csomag kiinduló* ára: 65.000 ft
Basic csomag:
A választható három művészeti ágból a megrendelő kettőt is szeretne kiválasztani, melyeket összehangolni vágyik. Ebben az esetben a csapatot ketté szedi Oszkár, a ceremóniamester. Fortuna segítségével a két kisebb csapat elvonul a megválasztott művésszel alkotni. A gondosan megtanult jelenetet, tánc koreográfiát vagy megfestett festményt a rendezvény első felében, cirka másfél óra alatt van ideje az alkotóknak begyakorolni, megalkotni. Ezután egymás előtt történik a mű leleplezése, a jelenet, a tánc bemutatása. Egy szusszanásnyi idő, hidratáció és energiabevitel után játék és szórakozás Oszkárral kifulladásig. A csomag kiinduló* ára: 90.000 ft
Prémium csomag:
Nagy létszámú társaságok esetén szoktuk javasolni, hogy mindhárom művészeti ágat vegyük igénybe, hiszen Prémium csomagunkra illik a teljes eksztázis kifejezés. Ebben az esetben Oszkár a rendezvény elején három felé szedi a csapatot. A három művész csapat három szobába elvonul és alkotni kezd. Hihetetlenül izgalmas játék veszi kezdetét, hiszen egymástól elszeparálva sajátítanak el egy táncot, egy színházi jelenetet és festenek meg egy képet. A beszűrődő hangok, a humor mind kellő hangsúllyal mélyítik el a rendezvény hangulatát. A másfél óra utáni bemutató pedig a legszórakoztatóbb dolog. A szusszanásnyi szünet után pedig Oszkár veszi kézbe a ceremóniát vidám játékaival egészen kifulladásig. A csomag kiinduló* ára: 115.000 ft

*Természetesen minden rendezvény elmaradhatatlan kelléke a sok finomság. Kiinduló áraink tehát kiegészíthetők hidegtálakkal, igényes szendvicsekkel és szerződésben állunk Győr egyik mestercukrászával, Pierre-rel, tehát édességet, tortát is szervírozunk igény szerint rendezvényeinkre. Ennek költsége létszám- és igényfüggő, valamint telefonon vagy élő szóban egyeztetendő.

Mivel sok művészt kell az igények szerint összeegyeztetni, kérnénk, hogy rendezvényeinkre úgy foglaljanak időpontot, hogy mindenkinek találhassunk szabad időpontot a naptárában.
Érdeklődés, időpont egyeztetés: 0670-33-789-61

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.