Svihák tábor minden információ

Svihák tábor

 

Kedves szülők, kedves gyerekek. A Svihák tábor szervezésének finisébe érkeztem, ám még mindig nem 100%-os a szervezettség, hiszen alig várom, hogy a táborban ért hatások is alakíthassák a tábor menetét, folyamatát. Azonban, ez az improvizáció tollba nem mondható, maradok az eddigi tények ismertetésével.

Június 21-én, 17 órakor szülői értekezlet lesz a játszóházban, ahol ugyanezeket a tényeket tudhatjátok meg, tehát, aki nem tud eljönni, olvasgassa ezt az információs oldalt, és ha kell jegyzeteljen. A különbség csupán annyi, hogy aki el tud jönni a szülőire, ki tudja tölteni a táboros jelentkező lapot és el is kérjük tőle a 10.000 ft-os előleget. Aki nem tud ott lenni, a tábor első napján tölti ki a lapot.

Legfontosabb általános információk:

Ami lesz nálunk, táborosoknál:

Naptej, szúnyogriasztó, tízórai, uzsonna

Amit minden táborlakó hozzon a táskájában: sapka, vizes flaska, lefénymásolt irat, állandó játékkedv :).

Plusz információ

A hétfői napra minden táboros hozzon rollert, vagy ha az nincs, akkor biciklit!

Aki nem tudott a szülői értekezletre eljönni, ide feltöltöm a szülői nyilatkozatot, innen lehet kinyomtatni.

36582396_1879143015440634_4384885614617559040_n

 

Ha esős napokat fogunk ki, a PÁGISZ iskola aulájában töltjük az időt, kedves táborlakónk, Benedek  anyukája ajánlotta fel számunkra, amiért nagyon hálásak vagyunk.

A tábor díja: 23.000 ft. 

Hétfő:

Marcalváros lesz az első helyszínünk, a Cuha utca, Répce utca temető felőli végén van egy cuki játszótér, drótkötél pályával, hatalmas zöld területtel, nem a sportparkos, hanem ami körbe van kerítve. Ide kell hozni első nap a gyerkőcöt, itt lesz a gyülekező. Ez a napunk leginkább a tábor alapját fekteti le, ismerkedünk egymással, próbáljuk egybe gyúrni a társaságot, közben játékokat játszunk és megfigyelünk. Megbeszéljük a dalunkat, és ráhangolódunk az előadásunkra. Ezen a napon, mivel szeretnék minél jobb táborvezető lenni, pizza lesz az ebédünk, amit oda fogunk rendelni a helyszínre. Elég sokáig szabad levegőn leszünk, mert ott a környéken van legalább 3 játszótér, sportpark, mindent ki fogunk használni, és az igazság az, hogy aznapra nem szervezek más programot, csak játékokat, hogy ne kelljen sietnünk sehová. Azonban lesz egy sztárvendégünk is, de erről nem szeretném, hogy tudjanak a táborosok. A nap vége azonban a játszóházban lesz, ahogy az előzőekben, most is 16 és 17 óra között lehet elvinni a táborosokat, de persze rugalmasak vagyunk.

Kedd:

Szabadhegyi napunkat a Rózsák terén kezdjük. Hatalmas park, árnyékos játszótér, mondanom sem kell, ez a kedvenc helyszínünk, imádom ezt a parkot. Itt is elég sok időt fogunk eltölteni, ugyanis, ez az a nap, amikor be sem megyünk a játszóházba. Ebéd időig a sztárvendégünkkel…na jó, elárulom, úgyis nagy lesz a meglepetés; Színes Szandi labda és frizbi függő border collie-ja jön játszani velünk egész délelőtt. Természetesen, Clean tart egy kis zsonglőrbemutatót is, és lehet dögönyözni is eleget, de a szervezett program része lesz a kidobós, a bújócska, a kergetőzős játékok is. Tervünk szerint, eddigre már összeszokott társasággal dolgozhatunk. Ezen a napon az ebédet mi, gyerekek főzzük meg, nálam, a Lepke utcai lakásomban, persze, nem kijevi pulykát eszünk, darázstészta mindenhogyan, mindennel lesz az ebéd, mellé a frissen nyitott fagyizó repertoárját fosztjuk ki, és itt jön a csavar: Szabadhegyen, a Konini utca mellett, a négyemeletesek árnyékában van egy elkerített játszótér, oda kell majd jönni a táborlakókért, szintén 4 óra környékén.

Szerda: 

A szerdai napot vizes napnak tervezzük. A Bem téren, a játszótéren lesz a gyülekezőnk. Ez a játszi is elkerített, tehát birtokolhatjuk elég sokáig szerintem az egész játszóteret. Ám, a Bem tér is zseniális park, ki is fogjuk használni az egészet…ugyanis, van a parkban egy cuki kis csap, aminek a vizét teljesen a magunkévá tesszük. Ez az a nap, amikor kötelező csereruházatot hozni, és a vizipisztolyokat se hagyjuk otthon!!! Ugyanis különféle vizes játékokat fogunk játszani, kergetőzünk, csatázunk, a lényeg a jókedv, na meg, hogy teljesen vizesek legyünk. Sztárvendégünk ezen a napon Guido lesz, de még egyeztetjük a részleteket vele. Az ebédet a Zöldfa étteremben fogyasztjuk el, külön asztal, külön gyerekmenü rántott sajt, hasábbal, levessel…nyaminyami. Ezen a napon viszont sietünk be a játszóházba, buszra pattanunk, mert délutánra készülünk egy kis programmal a gyerekeknek…ki nem találnátok, vizezni fogunk. :)

Csütörtök: 

A száraz napunk is elég jól fog kinézni…ugyanis, csak az első 10-15 perc lesz száraz, aztán teszünk arról, hogy mindenki leizzadjon teljesen: Adyvárosban, a Barátság sportparkban gyülekezünk, a kibővített játszótéren. Ez a napunk sportos nap lesz. Még a sztárvendégekkel muszáj egyeztetnem, mindig ez a legnehézkesebb…az ETO focicsapat ’98-as csodacsapatából hívok pár embert, akik kis élménybeszámolót tartanak, és ki is hívjuk őket egy laza kis focimeccsre. A fiúk tehát dörzsölhetik a tenyerüket, a csajoknak addig egy kis zumba lesz…nem is tudom, hogy melyiket vicceskedjem el inkább… :)
Csütörtöki ebédünket a játszóházban fogjuk bevinni lefáradt szervezetünkbe, grillezett csirkecombokkal töltjük meg hasunkat. Délutáni programunkon telekrétázzuk az áruház előtti árnyékos, betonos részt, közben pedig gyakoroljuk a dalunkat…

Péntek: 

Pénteken a Batthány téren gyülekezünk az Árkádhoz közeli oldalon, a játszótéren. Miután mindenki megjött, ünnepélyes beszédet intézek a tábor lakóihoz, ahol is megköszönöm nekik az egész hetet, megejtjük a főpróbát és a dalunkkal nekilódulunk a belvárosnak. Mivel szeretném, hogy ütős legyen a produkció, és mégis csak a szegény gyerekek himnuszát, a Legyetek jók, ha tudtok…című örökérvényűt fogjuk előadni, és még a befolyt pénzt fel is ajánljuk rászoruló gyerekeknek, ezért kérem, hogy minden gyerek csodaszép, szinte ünneplő ruhában jelenjen meg aznap, hogy szép kontrasztunk legyen. Valamelyik turnusban írni is fognak rólunk, valamint az alapítványtól is jönnek hozzánk, hogy átvegyék a pénzt, valamint kicsit beszélgetünk is azokról a gyerekekről, akiket megajándékozunk a teljesítményünkért kapott pénzzel, hogy az egészségünkre fagyizhassanak egy jót. Persze, a mi gyerekeinknek is jár majd a jutalom dinnye és fagyizás, de azt a táboros pénzből fizetjük, amit összekalapolunk megy a Lakásotthonok lakóiért Alapítványnak. A belvárosban fogunk ebédelni, és a játszóházban búcsúztatjuk a tábort és egymást.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.