Svihák tábor 2017

Közlendő: A Svihák tábor mindkét turnusa betelt

2017 az újrakezdés éve, ám mi nem újrakezdjük, abba sem hagyjuk a bohóckodást, sőt onnan folytatjuk, ahol tavaly nyár közepén abba hagytuk. A tematika továbbra is ugyanaz, a találkozási pont a már bemutatásra váró játszótereken, izgalmas, hangulatos játékok, barátkozások, majd a játszóház, a tábor végére pedig megtanulunk egy kis bohóckodást, és be is mutatjuk a szerencséseknek. A Svihák tábor harmadik etapjának körvonalai és az időpontjai már megvannak, kezdődjön az ismerkedés…

Svihák tábor

unnamed (2)

Kedves táborlakók, kedves táboranyók, táborapók!

Mivel, minden hely betelt a táborba, és a szervezés is a finish-be érkezik, még a szülői értekezlet előtt taglalom nektek, a teljes programot. Ez alapján lehet tájékozódni, leírásomban szerepelni fog a napi játszótér, ahova kell hozni a lelkes táborlakót, a menüsor, az, amit a táborlakónak magával kell hoznia, a programok, amik délelőtt és délután lesznek, és a befejező helyszín is itt lesz megadva napi szintre lebontva. Ez leginkább azoknak fontos, akik nem tudnak ott lenni a szülői értekezleten, de azok is figyelembe vehetik, akik a tábor alatt, ez alapján szeretnének tájékozódni. Kezdjük is!

Hétfő

A tábor helyszínünk az első napon az Ikva utca, PÁGISZ iskola előtti játszótéren lesz. Jó kis árnyékos játszi, hatalmas zöld területtel. Ezt a napot az ismerkedésnek, összecsiszolódásnak szenteljük, ahol a megbeszélés kicsit hosszabb lesz, mint a többi napon, hiszen tudniuk kell a táborlakóknak a határokat, hogy mikor, merre mehetnek a játszótéren belül, hogy mi az, amit csinálni fogunk, hova fut ki a tábor, hogy nagyon kell hallgatni első sorban az én szavamra, de a két másik táborvezetőére is, hogy egymást nem bántjuk, nem alázzuk meg, sem szóban, sem tettekben, szóval, a logika és az erkölcs nyomvonalán haladunk. Ezeket mind meg kell beszélnünk az első nap, természetesen, közbe-közbe a játszóteret sem hagyjuk terhelés nélkül.

Mindegyik napon a tízórait a táborvezetők gyöngye Gyöngyvér testvér fogja nekünk szállítani, és készíteni, nagyon finom dolgokat tud sütni, kezdve a kakaós csigával, folytatva a sonkás tekerccsel, a virslis croissant-tal, befejezve a finom lekváros buktáig. Ezt a bontást minden nap ő fogja elvégezni, hogy mikor mit süt, így, a többi leírásba nem is veszem bele, mert ez minden délelőtt már csak így lesz, ő süti, elhozza, mi megesszük, nyami. Az ebéd viszont minden nap máshol lesz és más lesz. Mivel, tavaly volt egy kis reklamáció néhány gyerkőc részéről, idén több húsos ebédet szerveztem, a hétfői napon pizza, sült krumpli lesz, a Svihák tábor hagyományainak megfelelően, amit a Mécs úti tesco áruház oldalánál lévő étteremben fogunk kapni és elfogyasztani. Úgy néz ki, hogy sikerült megegyeznem a buszvezető bácsival, de nem ígért semmit tutira, ám, ha nem jön össze az ingyen járatos busz, akkor a buszjegyeket a táboros pénzből fizetjük. A délutáni összerázódós program a játszóházban kvízjáték lesz. A találkozási pont aznap a játszóházban lesz, fél 4- 4 órától már el lehet vinni a fáradt, izzadt táborlakókat.

Kedd

A keddi napunk a szabadhegyi nap. A József Attila Művelődési Háznál lévő Móra parkban van a találkozási pont, ezen a napon is már fél 8-tól lehet hozni a táborlakókat. Délelőtt Balázs Bence tanár úr és jó barátom jön nekünk bemutatózni, ő hozza a jókedvet és az elképesztő zsonglőrmutatványokat. Hamar megesszük Gyöngyvér testvér hamiját, majd játszóterezünk, bújócskázunk. Az ebédet nálam, a Lepke utcában fogyasztjuk el, spagettit főzünk. Közben a lányoknak kifestik a Színes Szandiék a körmeit, befonják a hajakat, a srácoknak pedig gombfoci-versenyt szervezünk. Csendespihi egy kis mesével, amit a falra vetítünk, de fel is fogunk olvasni, vagyis, szerintem én :). Itt, ezen a napon említeném meg, hogy kérem a szülőket, a táborlakónál mindig legyen nála valami okmány, benn a táskában, és egy fém kétszázas is, mert az mindig nagy élmény nekik, hogy a saját kis kiszámolt aprójukból fizethetik a fagyijukat. Természetesen, aki elfelejti, nem marad fagyi nélkül, lazán állunk ehhez a témakörhöz is, akkor a táborpénzből fordítunk erre. Szép rendben, de nem csendben fogunk haladni egyik helyszíntől a másikig, viszont, ezen a napon ugyanoda, tehát a Móra parkba kell jönni a gyerkőcökért, ismét 4 óra körül. Délután bújócskázással, focival, a dalunk megtanulásával és Gyöngyvér testvér programjával múlatjuk az időt.

Szerda

A szerdai napunk a sport jegyében zajlik. Ebben az esetben a sport lesz a szórakozásunk fő pontja. A Barátság park ad otthont a tábor délelőtti helyszínének, ide jön barátom, Edina, aki nem is olyan rég még baba-anya tornákat csinált a játszóházban, és levezényel nekünk egy kis bemelegítést. Utána körbe futjuk a parkot, egy kis verseny, majd jönnek a szabad pályás programok, az ugrókötelek és hulla-hopp karikák, a focilabda veszi át az irányítást. Az ebédet oda rendeljük a parkba, megkaptuk a teraszt, a menühöz még várom három étteremből az ajánlatokat, de valami energia dús kaját fogok rendelni, mert arra szükség lesz. Busszal megyünk a játsziba, és telerajzoljuk a KIKA előtti aszfalt felületet. Délután barackot eszünk, és lufibombákat készítünk, amivel egy kicsit csatázunk. Ez a nap kőkemény lesz és terhelő, aznap minden táborlakó már 8-kor durmolni fog, ezt garantáljuk.

Csütörtök

A csütörtöki napunk a Malom ligetben kezdődik, a Nádor utcai bejáratnál lesz a gyülekező. A zárt játszótéren egy kicsit leterheljük a játszóteret, majd jön egy mentálhigiénés barátom, aki az emberi lélekről, az emberi kapcsolatokról fog beszélni, természetesen gyereki szinten. Nagyon fontosnak tartom ezt, főleg, hogy előző nap a testet, az az előtti napon a szellemet “terheltük”, ezen a napon a lélekkel fogunk foglalkozni, hogy meglegyen a test,lélek,szellem fő komponensek megtárgyalása. Számomra, ez a 21.század fő motívuma, és szeretném ezt a hármasságot elültetni minél több gyerekben, jelen esetben a táborlakókban. Az ebédet a Kristály étterem kristálytermében fogjuk elfogyasztani, ez a nap a húsé lesz teljesen, húsleves, rántott hússal, lehet, hogy még a fagyi is húsból lesz, Sárkány Máté aznap elégedetten mehet haza :). Ebéd után busz és fagyi, délután jöhet a kvíz. Ez a nap nem annyira a mozgásé, inkább az előadások napja, a pihentetőbb nap lesz, valamint a főpróba, mert másnap nagy nap lesz, a finálé.

Péntek

Befejező napunkon a Batthányi ligetben, a játszótéren találkozunk, beöltözünk bohócba, elpróbáljuk utoljára a műsorunkat, még egy kicsit játszunk, megesszük az utolsó Gyöngyvér tízórait, és nekiesünk a Baross utcának. Ismét előadjuk a már jól begyakorolt nótánkat, fogadjuk a gratulációkat, megesszük a nagy fagylaltokat, a kalapunkba gyűjtünk egy kis aprót, megesszük az ebédet, amit az egyik belvárosi étteremben fogunk kapni(erre is várom még két étteremből az árajánlatot, menüsort), buszra ülünk, és a KIKA melletti zöldségesnél megvesszük a legnagyobb, legédesebb dinnyét, majd fejest ugrunk bele. Színes Szandiékkal elkészítjük a táboros emlékplaketteket, amit hazavihetnek a táborlakók, és könnyek között búcsút veszünk egymásnak, megígérve, hogy jövőre ugyanitt.

Hát ennyi lenne a leírás, a táboros megbeszélés. Akinek bármi kérdése van, írja fel, a szülőin megbeszéljük, ha nem lesz ott a szülői értekezleten, telefonon bátran felhívhat. A táborról idén is fényképes blog fog készülni, aminek tavaly nagyon nagy sikere volt, idén is lesz nálunk minden nap szúnyogriasztó, naptej, de érdemes este átvizsgálni a gyermeket otthon, a kullancsok miatt, mert idén is nagyon koszosan, nagyon izzadtan fogjuk visszaadni a táborlakót minden délután, ami azt jelenti, hogy néha csúszni, mászni fogunk, ezért érdemes legalább a cserepólóról gondoskodni a háti táskában. Természetesen, idén is minden nap kiosztjuk a dicső király címet, amit haza kell vinni, majd másnap vissza kell hozni, ez egy vándordíj,ami a legsegítőkészségesebb táborlakó kap, aki erkölcsös, a kicsiket segíti, felkarolja, de idén is lesz hisztikirály cím minden nap, ami arra szolgál, hogy a tábor többi napján már ne legyenek hisztik, nyávogások, mert az energiát vesz el a szórakozástól, de erre a vándordíjra is szükség van, az eddigiekben is nagyon hasznosnak bizonyult. Úgy néz ki, hogy ezen a nyáron is be tudunk kerülni egy fotóval és egy kisebb leírással az újságba, szóval, lehet nézni a Kisalföldet a nagymamáknak, az első turnus gyerekei benne lesznek. 

Szandi, Gyöngyvér, Oszkár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.