Svihák tábor összes

26794226_1687815817906689_1420036252_n

Svihák tábor 2018

 

Az idei nyár sem telhet el Svihák tábor nélkül. Én már tűkön ülök, bevallhatom. Mennyei érzés látni hétfő reggel az összeverődött társaságot, akikből nekünk, táborvezéreknek kell valami jó kis ütős, masszív csapatot verbuválnunk. Melós, de fantasztikus, és roppant nagy kihívás. Az idei évben három hét is rendelkezésünkre áll, mert már tavaly túlcsordultunk a két hét alatt, annyira sok apró Svihákocska jelentkezett.
Természetesen, a koncepciónk ugyanaz marad, 5 nap, 5 játszótéri reggeli randevú, az ebédek a játszótér környékén, majd bebuszozás a játszóházba, a hét végére pedig a dalocska, amivel bejárjuk a belvárost.

A szervezés még az ebédekig nem jutott el, ám a helyszínek megvannak. Próbáltunk tanulni az előző évek tapasztalataiból, és a legjobb helyszíneket megtalálni, hát lássuk:

Hétfő:
Marcalváros, a Cuha utca végében található játszótér,
a futópálya mellett.

Kedd:
Szabadhegy, Rózsák tere

Szerda:
Nádorváros, Bem tér

 Csütörtök:
Adyváros, Barátság park

Péntek:

Belváros, Batthány tér

Az ebédeket, ahogy már említettem, a játszótér környékére szervezem, de tízórait és uzsonnát is a táborvezérek oldják meg, a tízórai általában szénhidrát-dús, hogy legyen energia, az uzsi inkább gyümölcs lesz idén is. Az ebédekről még nem tudok, korai ezt még szervezni, de Sárkány Máté kedvéért tuti, hogy lesz benne husis ebéd, nem is csak egy.
A távolságokat sétálva, dalolászva, sztorizva fogjuk átvészelni, de idén is megpróbálom magunk mellé állítani az ingyenes teszkóbuszt, ám ha nem sikerül, a városi járatokkal fogunk közlekedni.

Idén is tervünk, hogy megtanítunk a gyerekeknek egy kis dalocskát, amivel fel is lépünk a belvárosban, ám idén már meghaladjuk a Mézga családot, és üzenünk a Világnak a magunk gyermeki módján. Idén ezt a dalt tesszük mikroszkóp alá, és tanuljuk meg, majd adjuk elő:

 

Persze, el tudom képzelni, hogy lesznek olyan lelkes táborlakók, akik még ezt a verziót is megtanulják:

 

 

A táborunkba idén is megpróbálunk vendégművészeket elcsábítani, de erről is majd egy kicsit később, mert még szervezés alatt van, de esedékes lehet egy fincsi pantomim előadás, jöhet hozzánk valaki, aki olaszul tanítja meg ezt a dalt, és idén is mindent megteszek, hogy elcsábítsam magunkhoz a zsonglőr pajtikámat.

Időpontok:

1. turnus

július 9-13

2. turnus

július 23-27

3. turnus

augusztus 6-10

Fontos tudnivaló, hogy a tábor befogadóképessége nem feneketlen, egy-egy turnusba maximum 20 táborlakót engedhetünk. A tábor ára még képlékeny, sok minden függvénye, az ebéd, a közlekedés, de ígérem, hogy hasonlítani fog az eddigi árakhoz, 20-25 ezer forint között várható a díj.

Táborvezérek:

Idén is, mint eddig mindig, hárman felnőttek fogunk vigyázni a táborlakókra, és arra is, hogy unalmas pillanat ne legyen egyáltalán, idén Színes Szandi, Pipacs és jómagam leszünk ezek a vezérek. A napi programokat, a szórakoztatás nagyjából SvihákOszkárBalázsbácsiBalabá feladata, a tyúkanyó szerep pedig a két hölgyeményé.

Idén is fantasztikus táborokra van kilátás, jelentkezzetek bátran telefonon, levélben, személyesen, füstjelekkel, galambpostán vagy ahogy nektek a legkényelmesebb.

Még több infó az idő előrehaladtával és a folyamatos szervezés hatására várható.

Szandi, Pipacs és Oszkár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.