Színes internet

Mert mindenki ismer jó sztorikat, és el is mesélik nekem, aztán én meg tovább juttatom nektek. Érdekes hely a játszóház. Azon felül, hogy minden náció képviselteti magát, nagyon érdekes emberek jönnek ott össze, akik érdekes történeteket mesélnek. Van, hogy a nagyvilágból, van, hogy a saját életükből. Most megpróbálom a személyes dolgokat objektivizálni, hogy ne legyenek benne felismerhető elemek az egyén számára, magyarul, hogy ne ismerjen se magára, se más őrá egy-egy történetben, esetleg, hogy az a valaki mesélte már ugyanezt a históriát. És megpróbálom hűen visszaadni azt a sok sztorit, amit meséltek nekem, amivel színesítették az én életem, és én megpróbálom színesíteni az internetet, és a ti életeteket.

Az ördög és a roulette

Talán az egész Világ egyöntetűen úgy vélekedik, hogy a roulette játék az ördög kitalációja. Ha veszítesz, elveszíthetsz mindent, az ördög pedig tenyerét dörzsölve kéjes kacagással ünnepelheti kis győzelmét. Ám, ha nyersz, mint a könnyen jött pénz, megváltoztathatja egy kicsit az életed, hirtelen jött, hirtelen ment, a pénzedből mire hazaérsz, már csak emlék lehet. Ezek persze jól hangzó szavak, és nincsenek is megalapozva, de mondok egy tanúbizonyságot, amit persze a matematikusok is, és az istenfélők is másképp magyaráznának, én maradok pártatlan, de, mint ennek a bejegyzésnek az írója, fontosnak tartottam, hogy érdekességképp számot adjak erről a furcsa jelenségről. Ha összeadjuk a roulette számait, véletlenül, vagy sem, a bűvös 666 szám jön ki. Ez azért több, mint véletlen.

roulette-numbers

 

Mit bír az ember…

Gyerekkoromban azt vallották a felnőttek, a sertés(nevezzük nyugodtan disznónak) gyomra még az atombombát is képes lenne megemészteni. De mit bír egy ember gyomra? Van az a szólás, hogy nem veszi be a gyomra. Nos, ha ezen elmélázunk egy kicsit, tudhatjuk, amit nem vesz be a gyomrunk, az inkább érzelmileg hat ránk. Egy-egy baleset, tragédia, vagy épp valami nagyon undorító dolog. De, ha a szó szoros értelmét nézzük, hát tudhatjuk, az ember képes megenni kígyót, békát, bogarakat, pókokat, mindenféle olyan dolgot, amit itt a Kárpát-medencében szerencsére kevesen szolgálnak fel főétel gyanánt. Ám a hétvégén hallottam a rádióban, és ez a tény megütötte a fülem, az ember gyomra olyan erős, de főleg a benne bugyogó gyomorsav, hogy akár egy borotvapengét is le tud bontani. Persze, kipróbálni nem célszerű, mert attól még, hogy a gyomrunk beveszi, a torkunkon nem biztos, hogy le tudjuk erőszakolni.

sornyito_penge_02

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.